Banner

Rendkívül egységes a DVTK, rendben vannak játék és az öltözői közösség szempontjából is

Szerző: Jáborcsik András | 2024-05-01 12:45:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Szerdán elrajtol a Tippmix Női NB I. A 2023/2024-es kiírásának döntője és bronzcsatája. A DVTK Hun-Therm (1.) – SERCO UNI Győr (2.) finálé az egyik fél harmadik sikeréig tart, míg a TARR KSC Szekszárd (3.) és a Sopron Basket (4.) csatája a 3. helyért két győzelemig megy.

Az első mérkőzések előtt a wbasket.hu állandó szakértőjét, a játékosként hétszeres magyar bajnok, nyolcszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres Euroliga-bronzérmes, edzőként a 3×3-as válogatottal Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes Károlyi Andreát kérdezte a várakozásairól.


DVTK Hun-Therm (1.) – SERCO UNI Győr (2.)

„Tíz év után új bajnokot avatunk és joggal élte meg ezt a szezont mindkét oldal óriási lehetőségként. A DVTK még nem nyert bajnoki címet, de most egyértelműen felszálló ágban van, hazai és nemzetközi porondon egyaránt. A Győr egy alkalommal már volt bajnok, 2012-ben, míg az elmúlt évek építkezése, igazolásai azt mutatták, hogy ismét erre törnek. Biztos vagyok benne, hogy a hiányzóik ellenére is mindent meg fognak tenni a siker érdekében. Engem meglepne, ha nem a DVTK nyerne, de az is, ha sima 3-0 lenne.



A Győrnek a Szekszárd elleni feltámadás mindenképpen kellett ahhoz, hogy jó lendülettel tudjanak belemenni a döntőbe. Ezzel biztos, hogy a klubnál vitatkoznának, de én nem tartom bravúrnak ezt az eredményt. Szerintem ez reális elvárás volt a csapat felé. Ilyen kerettel, még ha menet közben történtek is sérülések, illetve lettek távozók, elérhetőnek tűnt a finálé. Ez nem kritika velük szemben, hanem ellenkezőleg: sokkal inkább dicséret, hogy minden nehézség ellenére egy olyan gárda formálódott, melynek megmaradt magjával is komoly ambíciói lehettek tavasszal.

Ellentétes elődöntőkből érkeznek a csapatok. A Győré hullámzóbb párharc volt, de a harmadik meccsen előjött, hogy a kerete erősebb és mélyebb. Eközben a Szekszárd számára nagyon rossz pillanatban maradt el a meghatározó játékosok, különösen Kathryn Westbeld, jó teljesítménye. A győrieknél az egész szezonban kiemeltük: ahhoz, hogy jól tudjanak működni, fontos, hogy a terheket megfelelő arányban osszák el. Ezúttal Bach Bogi és Cyesha Goree jó játéka kellett, hogy vissza tudjanak jönni.



A DVTK-n egyértelműen érződött az elődöntőben, hogy előtte minőségi munkát végeztek. Az őszi és a téli válogatott szünet utáni időszakban jöttek hullámvölgyek, de akkor sok játékos hiányzott egyéb kötelezettsége okán és nem lehetett dolgozni klubszinten. Most nyílt idő pihenni, készülni, edzőmeccseket vívni. A sérülések is elkerülték Kányási Veráékat. A legfontosabb a DVTK oldaláról, hogy a kedvező előzmények ne altassák el a csapatot. Nem tudom elképzelni, hogy megtörténhet, de figyelniük kell arra, hogy az egészséges önbizalmon túl elbizakodottság ne uralkodjon el a társaságon.

A Sopron elleni elődöntőben a DVTK érvényesítette a papírformát és jó védekezéssel talán a vártnál is magabiztosabban hozták le a párharcot. Ebben érezni lehetett az elveszített Magyar Kupa szülte bizonyítási vágyat. Azt a képet erősítették meg, hogy rendkívül egységes közeg a DVTK, rendben vannak játék és az öltözői közösség szempontjából is.



A DVTK már háromszor legyőzte a Győrt, de szerintem nem kell visszatekintgetni ezekre a mérkőzésekre egyik oldalon sem. Ilyenkor az vezet eredményre, ha csak előre nézve, az előttük álló célra koncentrálva, maximálisan felkészülve dolgoznak a klubok. Mivel a szünet hosszú volt és kínált lehetőséget kisebb változtatásokra, így amikor elemzésre kerül sor, akkor elsősorban ez elődöntők tapasztalataiba kapaszkodhatnak majd.

A Győr esetében leginkább abba, hogy az elődöntő harmadik meccsének lendületét, agresszivitását meg tudja közelíteni. A DVTK-nak pedig arra kell figyelnie az előbbiekben kiemelt tényezőkön túl, hogy a riválisa padról beszálló játékosai és a kiegészítő emberei ne dobjanak sokat ellenük.”


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotók: jaboers



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2024-05-01 23:29:12 Fekete öves, Veterán
És ennek így is kell maradnia...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...